Fethiye Belediyesi, Atık Getirme Merkezi’ni (AGM) ilçeye kazandırdı.

Fethiye Belediyesi tarafından Çatalarık Mahallesi 1335. sokakta kurulan Atık Getirme Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Atık Getirme Merkezi sayesinde kâğıt, plastik ambalaj, ahşap, metal, demir ya da cam atıklarının merkezde ayrıştırılarak bertaraf edilmesini sağlanacak.

Atık Getirme Merkezi açılışına Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Ruhtan Başkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Musfata Çiçek, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, Başkan Yardımcıları, daire amirleri, öğrenciler  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Dünya için umutlar yeşersin…”
İklim Değişikliği Müdürü Selver Hatice Kabak, “5-12 Haziran Türkiye Çevre Haftasında bir dizi etkinlik gerçekleştirmeyi planladık. Programımızın tamamında çevreyi korumanın ve koruyarak kullanmanın önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Yıl boyunca gerçekleştirilen çevresel çalışmalardaki çabalarımızın yoğunlaştığı bu haftada, daha sağlıklı bir çevre ve daha temiz bir dünya için umutların yeşermesini ve dikkatlerin çevreyi koruma konusuna çekilmesini hedefliyoruz.”

“Çevre, bize geçmişten kalan bir miras”
Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, “Şuanda Fethiye Belediyesi’nin faaliyete başlamış olduğu atık getirme merkezi ilçemiz açısından önemli olup aynı zamanda atıkların değerlendirilmesi açısından önem taşımaktadır. Çünkü biz bu atık getirme merkezleri sayesinde atıkları ekonomik değerlendirme yaparak, yer altı kaynaklarının israfını önlemiş olacağız. Mesele burada sadece atıkların getirilmesi değil, toplumun atık bilincinin gelişerek, yerinde atığı azaltma ve kaynak israfının önlenmesidir. Bugün çevre bize bildiğiniz gibi geçmişten kalan bir miras değil emanettir. Bildiğiniz gibi mirasçılar tarafından paylaştırılıp bölüşülür ve kaybolur” diye konuştu.

Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Ruhtan Başkaya, “Bugün açılışını yapmış olduğumuz Atık Getirme Merkezi’nin amacı, her atığın çöp olmadığının bilinci ile geri kazanılabilir atıkların yanı sıra evlerimizden kaynaklı tehlikeli atıkların bu merkeze getirilerek doğru şekilde uzaklaştırılmasının sağlanmasıdır. Ayrıca içerisindeki eğitim atölyesi ile çocuklarımıza ve gençlerimize ileri dönüşüm bilincinin görsel sanatlarla aşılanması planlanmıştır. Öğrencilerimiz bu atölyede hem çevresel konularda eğitim alacaklar hem de becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştireceklerdir” dedi.

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ise, “Çevre hassasiyetinin artması toplumda çok önemli olduğuna inanıyorum ve her yerde çevre ile ilgili herkesin katkısını yapmasını istiyoruz. Çevre biraz önce müdürümüz belirtti; çevremiz bize emanet gelecek kuşaklara bırakacağız. Çok hassas olmamız gerekiyor. Bu yapılan tesiste en büyük ihtiyaçlarımızdan birini karşılayacak. Artık imkanlar azalıyor, kaynaklar azalıyor. Gelecek nesil için dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat tarafından Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Ruhtan Başkaya’ya ‘sıfır atık belgesi’ takdimi yapıldı.

Konuşmaların ardından açılış töreni gerçekleşti. Programda Gazi İlköğretim Okulu 3/B sınıfı tarafından ‘azeri dansı’ gösterisi yapıldı. Fethiye Belediyesi’nin asamblaj ve Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘gelecek için dönüştür’ sergileri büyük beğeni topladı.

Bizde kalın, habersiz kalmayın! BeskazaTV.com