Muğla Mutfağı’nın eski çağdan bu yana gelişimi, bulunan kalıntılar ve bu anlamda yapılan çalışmalarla günümüze sunulması, yöresel yemeklerin bir kitapta toplanması, Muğla mutfak mirasının tanıtımı ve markalaşması, bölgede gastronomi turizminin canlandırılması hedeflenerek oluşturulan kitabın ön lansman ve tadım etkinliği gerçekleştirildi. Kitapta yer alan 41 tarifin içinden oluşturulan özel menü ile her yemeğin mitolojisi anlatıldı.
Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı; Muğla Valiliği koordinesinde, MSKÜ, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapurcuk İşletmesi, MUTSO işbirliği ile; kitap yazımı proje koordinötü Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Doç.Dr. Buket Ballıel Ünal, Editörler Girişimci ve Kapurcuk Marka Direktörü Av. S. Ece Baysal, Öğr Gör. Dr.Selma Atabey, Öğr Gör. Dr. Alper Gölbaşı, tüm kazı başkanları ve bölüm yazarları ile oluşturulmuştur.
Kitap içeriğinde; tüm kazı başkanlarından bölgelerine ait yemek kültürü verileri, bölüm yazarları tarafından kaleme alınan ilçenin coğrafi konumu, demografik özellikleri, tarihi, yazarın kazı çalışmalarını yürüttüğü alanlarda yapılan kazılar sırasında tespit edilen arkeolojik veriler, arkeolojik ve etnografik veriler öne çıkarılarak çalışma alanında Muğla mutfağının gelişiminde pay sahibi olan yazılı kaynak, arkeolojik verileri (materyal kültür verisi), gelenek veya sözlü tarih anlatımları, editörler tarafından yazılan ürün bazlı bölümleri, mutfağımızı yüzyıllardır zenginleştiren ürünleri ve tarihten bugüne yemek tarifleri yer almaktadır.
Tadım etkinliği sonrası; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık; Kazı başkanları, arkeoloji alanında ve gastronomi alanında uzman heyetten oluşan bir komisyon ile mutfak kültürüne ait mirasın korunması ve yaşatılması için oluşturulan bu eserde emeği geçen, Türkiye Yüzyılında Muğla’nın turizmin parlayan yıldızı haline gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti.