CHP’li Demir “Üretici Zor Durumda”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, üreticileri günden güne kötüye gittiklerini belirterek, “10 yıl önce 3TL’den sattıkları domatesi, yine 3 TL’den satıyorlar. Ama maliyetler her geçen gün kat ve kat artıyor. İnşallah en kısa sürede yapılan seçimle birlikte CHP iktidara geçecek ve üretim ile üreticinin yanında olacağız” dedi.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Karaçulha Mahallesindeki domates üreticilerini ziyaret etti.  Seralarda domatesleri yerinde inceleyen ve üreticinin talep ve sorunlarını dinleyen CHP’li Demir, “Üreticilerimiz önümüzdeki yıl arazilerini ekmeyerek boş bırakacaklarını belirtiyorlar. Çünkü bırakın artık para kazanmayı, hazır ki ceplerinde olanı da masraflara aktarıyorlar” ifadelerinde bulundu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir  açıklamasının devamında, “Fethiye’de ekmeğini tarımdan ve üretimden kazanan üretici kardeşlerimizi ziyaret ettik. Gördük ki, hakikaten üreticimiz zor surumda. 10 yıl önce domatesin kilogram fiyatını 3TL’den satan üretici, günümüzde yine 3 TL’den satıyor. Domatesin bir fidesinin tanesini 5 TL’den alıyorlar. Gübrenin çuval fiyatı Bin TL’ye kadar yaklaşmış durumda. Bizim üreticimiz  bu maliyetlerin yanında nasıl para kazanacak. Üreticilerimiz önümüzdeki yıl arazilerini ekmeyerek boş bırakacaklarını belirtiyorlar. Çünkü bırakın artık para kazanmayı, hazır ki ceplerinde olanı da masraflara aktarıyorlar. İktidar yetkilileri de durmuş diyorlar ki, “Üretime önem veriyoruz” Bizde soruyoruz kendilerine. Üretime bu şekilde mi önem veriyorsunuz? CHP iktidarı olarak üretimin ve üreticinin her zaman yanında olacağız” ifadelerinde bulundu.

Bizde kalın, habersiz kalmayın! BeskazaTV.com